Home Noutati
Marime font: Mai mare Mai mic Standard

EPHOR

Asociatia pentru Educatie Permanenta si Habitat Oradean

Eveniment Chioscul cu Idei

Miercuri 2 iunie EPHOR va prezinta la Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai" un nou eveniment.

Intitulat "Chioscul cu Idei" acesta este atat o dezabatere publica cat si o expozitie de proiecte si machete pentru chioscuri de ziare a studentilor de la Facultatea de Arhitectura si Constructii Oradea.

AFLA MAI MULTE

Eveniment Solo pe Khan Tengri

Joi, 15 octombrie, Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai" impreuna cu Asociatia Ephor a prezentat istoria ascensiunii solitare a alpinistului Varga Csaba pe masivul Khan Tengri la 7010m.

O performanta unica si inedita la nivel de judet care a meritat promovata de catre noi in consecinta.

AFLA MAI MULTE

De ce EPHOR?

In primul rand pentru ca dorim sa promovam valoarea cu atat mai mult cea locala.

In al doilea rand pentru ca trebuie sa traim intr-un mediu care sa atinga standardele europene.

Si in concluzie pentru ca cineva trebuie sa coaguleze comunitatea si sa se mobilizeze pentru a atinge aceste obiective.

AFLA MAI MULTE

Aenean consectetuer


Noutati
EPHOR va invita la Chioscul cu Idei - o expozitie de arhitectura urbana Imprimare Email
Luni, 31 Mai 2010 09:39

Asociatia EPHOR impreuna cu Facultatea de Arhitectura si Constructii din cadrul Universitatii Oradea si Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai”, are onoarea sa va invite la expozitia de proiecte si machete pentru chioscuri de ziare a studentilor la arhitectura, intitulata “Chioscul cu Idei”.

Manifestarea are ca scop implicarea tineretului in proiectarea peisajului urban oradean si relevarea importantei simbolice si functionale a spatiilor de distribuire a informatiei scrise. Cu alte cuvinte, un "Chiosc cu Idei" care sa ofere opiniei locale, autoritatilor publice si de ce nu, presei, o plaja de selectie pentru viitorul arhitectural al municipiului nostru.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” Str. Armatei Române nr. 1/A, miercuri 2 iunie 2010 incepand cu orele 16.00.

Va multumim si speram sa ne onorati cu prezenta dvs.

 

Ultima actualizare în Luni, 31 Mai 2010 14:36
 
Revista Caietele Oradiei - relansata de asociatia noastra Imprimare Email
Luni, 23 Noiembrie 2009 00:00
Una dintre putinele initiative culturale din zona judetului nostru, revista "Caietele Oradiei" a fost relansata de catre Asociatia EPHOR, impreuna cu Fundatia Culturala de pe langa Biblioteca "Gheorghe Sincai" si Despartamantul Oradea al ASTRA. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Judeteana in data de 24.11.2009 orele 16.00. Este foarte probabil ca in viitor aceasta revista culturala sa treaca definitiv sub egida EPHOR incepand cu numarul 4 - promitem sa va tinem la curent.
Ultima actualizare în Luni, 31 Mai 2010 14:36
 
Proiectii EPHOR - Solo pe Khan Tengri la 7010 metri Imprimare Email
Vineri, 09 Octombrie 2009 00:00

Asociatia EPHOR are placerea de a va invita la proiectia „SOLO pe Khan Tengri - la 7010metri” care urmeaza a fi realizata cu sprijinul Bibliotecii Judetene „Gheorghe Sincai”, joi, 15.10.2009, incepand cu orele 17, in amfiteatrul bibliotecii. Proiectia va consta in reconstituirea in imagini a ascensiunii solitare a tinarului alpinist oradean Varga Csaba pe „cel mai nordic 7 miar din lume”.

Varga Csaba, va fi cu aceasta ocazie la dispozitia publicului oradean, atit pentru a povesti aventura alpinistica care l-a dus pina pe Khan Tengri, de unul singur, cit si pentru a promova acest sport prin prisma propriului exemplu. Khan Tengri are o inaltime de 6.995 m, restul de pina la 7.010 m fiind doar calota de gheata. Este cunoscut si sub numele “Uighur”, in traducere “Stapinul spiritelor” sau “Stapinul cerului”, la granita dintre Kyrgyzstan si Kazakhstan, precum si sub denumirea cazaca de “Kan Tau”, adica “Muntele de singe”. Ascensiunea solitara pe acest masiv este foarte rara (ultima expeditie romaneasca, a Clubului Alpin Roman Sectia Universitara Cluj, desfasurata in 2008, a fost compusa din 14 persoane), reusita solitara a exploratorului oradean fiind o premiera pentru Romania si un motiv de mandrie pentru orasul Oradea.

 

Ultima actualizare în Luni, 31 Mai 2010 14:36
 
Website
Joi, 01 Octombrie 2009 00:00

Tocmai am lansat website-ul asociatiei, un pas evident in directia promovarii imaginii noastre; il gasiti asadar aici la www.ephor.ro si in curand vom porni forumul aferent. Promitem sa va tinem la curent cu evolutia noastra!

Ultima actualizare în Marţi, 08 Iunie 2010 12:07
 


Abonare RSS Feed

feed-image Feed-urile noastre