Home Noutati Stiri si noutati Proiectii EPHOR - Solo pe Khan Tengri la 7010 metri
Marime font: Mai mare Mai mic Standard

EPHOR

Asociatia pentru Educatie Permanenta si Habitat Oradean

Eveniment Chioscul cu Idei

Miercuri 2 iunie EPHOR va prezinta la Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai" un nou eveniment.

Intitulat "Chioscul cu Idei" acesta este atat o dezabatere publica cat si o expozitie de proiecte si machete pentru chioscuri de ziare a studentilor de la Facultatea de Arhitectura si Constructii Oradea.

AFLA MAI MULTE

Eveniment Solo pe Khan Tengri

Joi, 15 octombrie, Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai" impreuna cu Asociatia Ephor a prezentat istoria ascensiunii solitare a alpinistului Varga Csaba pe masivul Khan Tengri la 7010m.

O performanta unica si inedita la nivel de judet care a meritat promovata de catre noi in consecinta.

AFLA MAI MULTE

De ce EPHOR?

In primul rand pentru ca dorim sa promovam valoarea cu atat mai mult cea locala.

In al doilea rand pentru ca trebuie sa traim intr-un mediu care sa atinga standardele europene.

Si in concluzie pentru ca cineva trebuie sa coaguleze comunitatea si sa se mobilizeze pentru a atinge aceste obiective.

AFLA MAI MULTE

Aenean consectetuer


Proiectii EPHOR - Solo pe Khan Tengri la 7010 metri Imprimare Email
Vineri, 09 Octombrie 2009 00:00

Asociatia EPHOR are placerea de a va invita la proiectia „SOLO pe Khan Tengri - la 7010metri” care urmeaza a fi realizata cu sprijinul Bibliotecii Judetene „Gheorghe Sincai”, joi, 15.10.2009, incepand cu orele 17, in amfiteatrul bibliotecii. Proiectia va consta in reconstituirea in imagini a ascensiunii solitare a tinarului alpinist oradean Varga Csaba pe „cel mai nordic 7 miar din lume”.

Varga Csaba, va fi cu aceasta ocazie la dispozitia publicului oradean, atit pentru a povesti aventura alpinistica care l-a dus pina pe Khan Tengri, de unul singur, cit si pentru a promova acest sport prin prisma propriului exemplu. Khan Tengri are o inaltime de 6.995 m, restul de pina la 7.010 m fiind doar calota de gheata. Este cunoscut si sub numele “Uighur”, in traducere “Stapinul spiritelor” sau “Stapinul cerului”, la granita dintre Kyrgyzstan si Kazakhstan, precum si sub denumirea cazaca de “Kan Tau”, adica “Muntele de singe”. Ascensiunea solitara pe acest masiv este foarte rara (ultima expeditie romaneasca, a Clubului Alpin Roman Sectia Universitara Cluj, desfasurata in 2008, a fost compusa din 14 persoane), reusita solitara a exploratorului oradean fiind o premiera pentru Romania si un motiv de mandrie pentru orasul Oradea.

 

Ultima actualizare în Luni, 31 Mai 2010 14:36